22 januari spreekt studio id+ op het symposium nieuw buren

Op 24 januari organiseert het Kenniscentrum wonen zorg van Aedes Actiz het symposium ‘nieuwe buren’ over langer thuis wonen met dementie. Hoewel, zoal de titel al verraad, de focus met name zal liggen op het langer thuis wonen, is er ook aandacht voor het wonen in een woonzorggebouw. Tijdens dit symposium zal studio id+ de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten van het onderzoek ‘het vergeten (t)huis’ presenteren. Meer weten? Klik hier

Tekst KCWZ:

Steeds meer mensen met dementie wonen thuis. Van ongeveer 70% in 2016 groeit dat aantal de komende jaren naar meer dan 80%. Wat is er voor nodig om comfortabel en veilig thuis te blijven wonen? 

De sociale context is natuurlijk belangrijk; familieleden, kennissen en buren spelen een essentiële rol bij de ondersteuning van hun “nieuwe buren”. Ook komt er steeds meer aandacht voor de geschiktheid van de woning en de woonomgeving. Woningaanpassingen, inzet van domotica, en een dementievriendelijke woonomgeving kunnen hierbij ook helpen. 

Voor welke grote uitdagingen staan professionals vanuit woningcorporaties, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties? Hoe dragen zij bij aan (nieuwe) oplossingen die echt werken voor mensen met dementie (en hun naasten)? Deze vragen willen we beantwoorden op dit symposium, georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg samen met Stichting Zet, een maatschappelijke adviesorganisatie in het sociale domein.

Anja Dirks - 02 januari 2017
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten