‘Gute architektur kommt von Innen’

Ter gelegenheid van de Duitse Dag van de Architectuur organiseerde de Architektenkammer – de professionele vertegenwoordiging van architecten, interieurarchitecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen in Nordrhein-Westfalen (Duitsland) – 8 november 2018. Een symposium over de rol van interieurarchitectuur binnen de bouwopgave. Met als standpunt dat een goed gebouw ontworpen van binnenuit wordt. Deze perspectiefwisseling is tijdens het symposium in verschillende lezingen en discussies verder uitgediept.

Studio id+ was vereerd met het speciale verzoek om hierbij aanwezig te zijn en aan de hand van een lezing zijn visie te geven op deze stelling.

Een passender verzoek hadden we bijna niet kunnen krijgen. Binnen ons bureau zetten we de gebruiker centraal en ontwerpen wij interieurs die meer zijn dan alleen een esthetisch kloppend plaatje. Onze intrinsieke drijfveer is om omgevingen te ontwerpen die een positief effect hebben op het welzijn en de gezondheid van de gebruikers. Om dat te kunnen waarmaken doen wij doorlopend onderzoek binnen diverse thema’s. Vanuit hier ontwerpen we – al dan niet in samenwerking – het gebouw. Naar onze overtuiging ligt in deze totaal omgekeerde werkwijze ten opzichte van het traditionele ontwerpproces de toekomst, zeker binnen maatschappelijke opgaven.

Anja Dirks - 10 November 2018
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten