Kleinschalig wonen in Bunnik

In de afgelopen maanden hebben wij weer een aantal bijzondere projecten mogen opleveren! Daaronder is het interieur van de nieuwbouw van Woonzorglocatie De Weijer van Stichting QuaRijn. Een voor medewerkers functionele werkomgeving met overzicht, nabijheid en korte looplijnen, die voor de bewoners voelt als een prettige en herkenbare woonomgeving.

Prettige woonomgeving, functionele werkomgeving
Al vanaf de eerste schetsen zaten wij aan tafel. Het gebouw – in opdracht van Lekstede wonen door GBS architecten ontworpen – huisvest op de begane grond twee keer zeven studio’s voor bewoners met dementie, gegroepeerd rondom een centrale woonkeuken. Gebogen kastelementen scheiden de woonkamer (rust) van de gang (dynamiek) en bieden bewoners de nodige geborgenheid. De gangen zijn als gelijkwaardig onderdeel in het ontwerp meegenomen. Door twee organisch gevormde volumes kunnen de bewoners ‘achtjes’ lopen en worden ze als vanzelf naar de woonkamer of hun studio geleid. Er is onderweg altijd wat te zien en te beleven, maar ook voldoende ruimte om even te stoppen, uit te rusten en te verblijven. Zo is er een galerij met beelden van het oude Bunnik, bieden de maatwerkkasten ruimte voor spullen die herinneringen oproepen en is er op het centrale kruispunt een ontmoetingspleintje met bankjes. Een uitgekiend verlichtingsplan ondersteunt het dag-en nachtritme en speciale aandacht voor de stofkeuze maakt de meubels zowel duurzaam als aaibaar.

Meer weten en zien? Klik hier.

Anja Dirks - 05 november 2020
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten