Winnaars Who Cares bekend

Begin dit jaar was er de oproep vanuit atelier Rijksbouwmeester voor vernieuwende en innovatieve ideeën om gezond oud te kunnen worden in de wijk. Met een steeds grotere groep senioren, die steeds later van de intensieve zorg in verpleeghuizen gebruik zal gaan maken, groeit het aantal senioren in onze wijken. Hoe zorgen we ervoor dat deze groep, gezond oud kan worden in de wijk?

Dat was in grote lijnen de vraag in de eerste ronde. Waarbij de ideeën konden landen op 1 van de 4 locaties. Voor deze eerste ronde diende we, in multidisciplinair teamverband, in voor de locatie Almere Haven. We ontwikkelde het concept Silver Lining, waarbij een toegankelijke route diverse hoven verbindt. Nadrukkelijk een toegankelijke route omdat toegankelijkheid van de buitenruimte enorm drempelverhogend kan zijn voor een grote groep ouderen. Door voorzieningen te koppelen aan deze route ontstaan er rustpunten maar ook gelijktijdig plek voor ontmoeting. In de hoven zelf wordt de publieke ruimte op dezelfde wijze ingezet.

Op 26 oktober werden uiteindelijk de winnaars van de 2e ronde bekend gemaakt. Een inspirerende middag waarin veel creativiteit verbonden werd aan de diverse locaties. Het doel is geslaagd; aandacht vragen voor een groeiend probleem en ontwerpkracht koppelen aan diverse partijen om samen naar oplossingen te zoeken. Benieuwd naar onze inzending? Deze verschijnt binnenkort bij de projecten.

Anja Dirks - 28 oktober 2017
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten