Onderzoek Millenial Office

Begin dit jaar is Studio id+ een onderzoek gestart naar de relatie tussen werkomgevingen en burn-outs. De focus van het onderzoek lag daarbij op de ‘millenials’, de generatie geboren tussen 1980 en 2000. Een groep die voor een deel nog aan het begin van hun werkende carrière staat of studeert.

Het blijkt dat millenials niet alleen hele andere eisen stellen aan hun werkomgeving dan wij voorheen gewend waren, maar ook dat zij een onevenredig verhoogde kans hebben op een burn-out. Uit eerder onderzoek blijkt dat een op de drie studenten (34,6 procent) een verhoogde kans op een burn-out heeft, tegenover 14,6 procent voor de werkende, gezonde bevolking. Wij waren benieuwd naar de verklaring daarvan en welke rol de werkplek hierin kan spelen. Zowel in het voorkomen als het bijdragen aan herstel na een burn-out.

Ons onderzoek is een vervolg op het afstudeeronderzoek van onze medewerkster Esmee Staps, dat zij in opdracht van de HKU, Veldhoencompany en Studio id+ uitvoerde.

Heb je interesse hier partner in te worden en als eerste op de hoogte te zijn van laatste resultaten? Neem dan contact met ons op!

Anja Dirks - 10 oktober 2018
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten