Onderzoek, Het vergeten (t)huis, afgerond

Begin 2016 startte Mark van Wasbeek bij ons om een nieuw onderzoek op te starten. Dit was gelijk ook zijn afstudeeronderzoek. De doelstelling van het onderzoek werd omschreven als: “Door middel van kwalitatief onderzoek naar de ruimtelijke beleving van ouderen met dementie eisen verzamelen, waarmee een Programma van Beleving opgesteld kan worden. Met behulp van deze eisen een ruimtelijk concept vormen voor een woonzorggebouw voor ouderen met dementie. De verwachting is hiermee een nieuw concept te vinden, die als leidraad kan dienen voor toekomstige ontwerpen.” Waarbij de onderzoeksvraag luiden: “Hoe ziet een ruimtelijk concept aan de hand van een ‘Programma van Beleving’ eruit van een woonzorggebouw voor ouderen met dementie?”.

Net voor de zomer van 2016 studeerde Mark af met dit onderzoek. Echter, wij wilde nog wat verder gaan. Daarom is Mark bij ons in dienst gekomen en heeft hij, als één van de projecten, verder gewerkt aan het onderzoek. Begin 2017 is het onderzoek helemaal afgerond. Wij zetten nog de laatste puntjes op de i om het onderzoek te kunnen publiceren. En intussen zijn we natuurlijk alweer van start met het volgende onderzoek.

 

admin - 10 april 2017
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten