Even voorstellen

Studio id+ ontwerpt gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens. Wij geloven in de kracht van de zintuiglijke beleving van ruimte en het positieve effect hiervan op ons welbevinden en onze gezondheid. Om onze fascinatie werkelijkheid te laten worden, combineren we onderzoek en ontwerp en werken we veel samen. De kennis die we hierbij opdoen, houden we niet voor onszelf, maar dragen we actief uit.

Studio id+ werkt met veel passie, kennis en ervaring aan opgaven binnen de zorg, aan woon-/zorgomgevingen voor mensen met dementie en aan vraagstukken met betrekking tot de kantooromgeving. Uiteraard werken we ook aan andere opgaven, zolang ze maar prikkelen en passen binnen onze visie. Meer over onze specialisaties vindt u onder ‘Projecten’.

"Wij geloven in de kracht van de zintuiglijke beleving van ruimte en het positieve effect hiervan op ons welbevinden en onze gezondheid."

De 'why' van studio id+

Wij zijn Studio id+

Studio id+ bestaat uit een vast team dat per opgave, zo nodig, wordt uitgebreid met specifieke expertise. Wij geloven in de kracht van specialisatie. In een wereld met zoveel kennis en informatie willen we niet alles een beetje kunnen, maar een paar dingen super goed. Binnen het Studio id+ team zijn alle kwaliteiten en specialisaties vertegenwoordigd om projecten in de zorg, woon-/zorgomgevingen voor mensen met dementie, kantooromgevingen en meer samen met onze opdrachtgevers de plus te geven die ze verdienen.

ir. Anja Dirks | eigenaar | interieurarchitect | architect

Studio id+ wordt geleid door Anja Dirks. Zij studeerde met bijzondere vermelding af aan de kunstacademie in Utrecht als interieurarchitect en aan de TU Delft als architect. In 2010 startte zij haar eigen bureau.

Naast het runnen van het bureau is Anja actief betrokken bij de ontwikkelingen in het vakgebied. Zo is ze sinds 2015 voorzitter van het ‘European Council of Interior Architects’ (ECIA) en heeft ze zitting in de commissie beroepservaring van Bureau Architectenregister.

Anja’s drive en onderscheidenheid zijn niet onopgemerkt gebleven. In 2015 werd ze door Memory Magazine opgenomen in de top 100 ‘best young professinals’ en door de VIVA in de VIVA400 (onderscheidende vrouwen binnen hun vak). In 2016 werd ze bekroond met de NVTG BouwAward.

 

Esmee Staps, BA MA |  interieurarchitect | bouwkundige

Esmee studeerde Bouwkunde Architectuur aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Na ervaring te hebben opgedaan bij onder andere INBO en Ector Hoogstad, is ze zich meer gaan toeleggen op interieurarchitectuur. Hiertoe heeft ze de Master Interior Architecture aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afgerond.

Esmee’s kracht zit in het verbinden van haar technische achtergrond met het ontwerpen. Ze is zeer creatief en vindingrijk en richt zich graag op maatschappelijke ontwerpopgaven. Esmee zie je zelden zonder lach op haar gezicht en haar sociale vermogen zet ze niet alleen op kantoor in maar ook uitzonderlijk goed in de projecten en bij onze opdrachtgevers.

Rosanne Talle MA | interieurarchitect

Met een master interieurarchitectuur (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), specialisatie omgevingspsychologie (Universiteit van Amsterdam), ervaring bij diverse architectenbureau’s en vijf jaar vanuit een eigen onderneming, is Rosanne haar ultieme doel helder; een perfecte afstemming tussen functionaliteit, mens en omgeving.

Als interieurarchitect en onderzoeker is zij niet bang om de diepte in te gaan en in de huid van de gebruiker te kruipen. “Voor mij is de esthetische waarde en kwaliteit van het vak een middel en geen doel op zich. En speelt de mens – van opdrachtgever tot eindgebruiker – een centrale rol in het gehele ontwerpproces.” Met haar werk wil ze dan ook bijdragen aan een positieve belevingswaarde, welbevinden en plezier in iemands leven.

Amber d’Haens, BSc | interieurarchitect i.o. | bouwkundige

Na haar opleiding HBO Bouwkunde Architectuur aan de Avans Hogeschool in Tilburg, stages bij Bouwgroep de Nijs-Soffers en Zone Zuid Architecten startte Amber in 2019 na de premaster de masteropleiding Interieur Architectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Deze combineert zij met haar werkervaringsplek binnen Studio id+.

Begonnen bij de basis, op de bouwplaats in de modder en kou, kan zij nu haar technische achtergrond en passie voor interieur verenigen. Amber gaat geen uitdaging uit de weg, is leergierig, sociaal en blijft zichzelf graag ontwikkelen.
“Ik vind het belangrijk om de beleving van de mens centraal te zetten. Inspelen op de wensen van de doelgroep(en) en een plek creëren waar zij zich op hun best voelen.”

 

drs. Naomi Cheung San | interieurarchitect

Naomi ronde haar Bachelor Interior Architecture af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (met een 10 voor haar scriptie!). Daarna volgde ze de Master Interior Architecture aan het Sandberg Instituut en de Master Artistic Research, beide in Amsterdam. Na werkzaam te zijn geweest bij onder andere Claessens Erdmann en Space Encounters, is ze begin 2018 bij Studio id+ begonnen.

Gedurende en na haar opleiding raakte Naomi gefascineerd door zorgopgaven. Voor Architectenweb schreef ze als freelance editor onder andere een serie artikelen over zorgarchitectuur en organiseerde ze mede ‘Het Grote Zorgcongres’. Naomi is een ervaren onderzoeker en uitmuntend ontwerper. Ze is in staat opgaven te doorgronden en van een analytische basis te voorzien en dit te vertalen in onderscheidende ontwerpen.

Mirella Vosse-Buis | interieurvormgever | tekenaar

Mirella rondde een Pre-master Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, de opleiding Interieurvormgever aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en Manager Wonen aan het Amsterdamse Hout- en meubileringscollege af.

Na diverse stages, onder meer bij SVT Branding & Design Group en Workshop of Wonders // interiors en werkzaamheden bij onder meer Agnes Otten Interieurarchitectuur was zij klaar voor een nieuwe uitdaging. Op dit moment versterkt zij als interieurvormgever/tekenaar het team van Studio id+.

Mirella is een geboren tekentalent. “Een blanco vel met lijnen tot leven brengen. Een doordacht ontwerp en uitgelezen ruimtes zien ontstaan. Plekken waar je mensen blij mee kunt maken. Dat is voor mij het mooiste wat er is!”

 

…… Kom jij ons team versterken? 

Herken jij jezelf in onze missie en visie? Heb je een bijzondere passie en affiniteit met interieurarchitectuur? Zit onderzoekend ontwerpen in je DNA en zet je te allen tijde de mens in je ontwerpen centraal? Werk je graag aan maatschappelijke opgaven en wil je met je ontwerpen bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de gebruiker?

Misschien ben jij dan wel degene die ons team komt versterken. Wij zijn doorlopend geïnteresseerd in gedreven mensen die bij ons bureau passen. Zowel voor (vaste) werkplekken als voor stage-/ werkervaringsplekken. Ben je geïnspireerd geraakt door ons verhaal en de projecten die we maken? Stuur dan je CV, portfolio en een korte toelichting naar info@studioidplus.nl.

 

 

…… Studio id+ 10 jaar 

Dit jaar bestaat Studio id+ 10 jaar! De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een bestendig bureau dat opereert op het snijvlak van interieur en architectuur. Maar altijd vanuit het perspectief van de gebruiker, gefundeerd op (eigen) onderzoek en met een passie voor details en materialisatie.

Hoe we aan onze naam komen?

De naam van ons bureau komt voort uit de principes en expertise waar we voor staan. Studio id (identiteit, idee, interieur, dementie) + (samen, integraal, meerwaarde). We gaan altijd een stapje verder!

Onze werkwijze / 5 principes

Studio id+ vindt het belangrijk bij te dragen aan een prettige en gezonde woon-/ zorg- en werkomgeving. Onze ontwerpen zijn meer dan alleen ‘mooi’. Met onze ontwerpen willen we bijdragen aan bijvoorbeeld lagere zorglast, hoger welbevinden, minder agitatie, hogere prestaties, minder verzuim, sneller herstel, en zelfs minder medicatiegebruik. Indien zorgvuldig ontworpen, kunnen gebouwen zoveel meer zijn dan slechts een ‘jasje’ om in te wonen, zorgen of werken, en positief van invloed zijn op het welzijn van de mens.

Om deze plus te bereiken, werken we volgens 5 principes:

01. We zetten de mens centraal
02. We ontwerpen van binnenuit
03. Onderzoek en kennis zijn ons fundament
04. We werken integraal
05. We werken samen

“In de mensen van Studio id+ hebben wij deskundige professionals gevonden die met ons met kennis van zaken begeleiden in de realisatie van de woonomgeving.”

Fred Busschers | regiomanager, QuaRijn

Wij werken op diverse plekken aan mooie projecten

Wij werken aan uiteenlopende projecten in heel Nederland en zelfs net even daarbuiten. Dit doen we voor diverse opdrachtgevers, van zorgorganisaties en bedrijven tot ontwikkelaars en investeerders. Onze centrale uitvalsbasis in Utrecht zorgt ervoor dat we heel het land eenvoudig kunnen bedienen.

Onze opdrachtgevers

We werken voor diverse opdrachtgevers. Van zorgorganisaties tot ontwikkelaars en investeerders.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten