Even voorstellen

Wij zijn studio id+. Vanuit ons kantoor in Utrecht ontwerpen wij gezonde omgevingen vanuit de beleving van de mens.

Wij zijn gefascineerd door de kracht van de zintuiglijke beleving van ruimte. Wij geloven dat ruimtes niet zomaar een plek zijn om te verblijven, maar dat ze iets doen met hoe we ons voelen. En dit willen we positief beïnvloeden met onze ontwerpen.

Om dat te kunnen doen onderzoeken we. Niet alleen in onze ontwerpen, we initiëren ook eigen onderzoek. Hierdoor zijn al onze ontwerpen gefundeerd op (medisch-/ wetenschappelijke) kennis. En die kennis willen we niet voor ons zelf houden, maar delen.

"Wij geloven in de kracht van de zintuiglijke beleving van ruimte en het positieve effect hiervan op ons welbevinden en gezondheid."

De 'why' van studio id+

Wij zijn specialisten

Wij geloven in de kracht van specialisatie. In een wereld met zoveel kennis en informatie willen we niet alles een beetje kunnen, maar een paar dingen super goed. We hebben een bijzondere kennis en ervaring in het ontwerpen van de woon-/ zorgomgeving voor mensen met dementie, we werken met veel passie aan opgaven binnen de zorg en we hebben een bijzondere affiniteit met vraagstukken in de kantoorhuisvesting.

Doen we dan helemaal niets anders? Natuurlijk werken we ook nog aan andere opgaven. Bijvoorbeeld aan retail omgevingen of vraagstukken over wonen voor ouderen. Zolang de opgaven ons maar prikkelen en passen binnen onze visie.

Benieuwd naar onze expertises en de onderzoeken die erin lopen of afgerond zijn? Kijk dan verder bij één van de drie expertises.

Meer over onze expertises

Dementie Kantoor Zorg

Onze werkwijze

De afgelopen jaren hebben we een eigen manier van werken ontwikkeld. Hierin zetten we vijf principes centraal. Benieuwd naar onze werkwijze en onze principes? Of nieuwsgierig waar we werkzaam zijn en wie onze opdrachtgevers zijn? Kijk dan bij onze werkwijze.

Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier!

 

Onze passie voor het interieur

Vanuit de beleving van de mens ontstaat bijna automatisch een passie voor het ontwerpen van de binnenruimte van gebouwen; het interieur. Onze wortels liggen zowel in de architectuur als het interieur en het is die verbinding die ons het meest inspireert.

Juist binnen de opgaven waar we aan werken kunnen we de verbinding maken. Wanneer we namelijk wat zeggen over daglicht, zeggen we daarmee namelijk ook wat over bijvoorbeeld gevelopeningen. En als we het hebben over routing en ‘wayfinding’ zeggen we daarmee ook wat over de plattegrond. Daarom werken we het liefst aan opgaven waar we, vaak in samenwerking, intergraal werken aan het interieur en het gebouw zelf.

Binnenkort lichten we daar meer over toe in ons manifest.

De mensen achter studio id+

Studio id+ bestaat uit een vast team dat per opgave, zo nodig, wordt uitgebreid met specifieke expertise. Iedereen binnen het team heeft een eigen specialisatie en eigen kwaliteiten die elkaar aanvullen en versterken.

ir. Anja Dirks | eigenaar/ interieurarchitect/ architect

Studio id+ wordt geleid door Anja Dirks. Zij studeerde met een bijzondere vermelding af aan de kunstacademie in Utrecht als interieurarchitect en aan de TU Delft als architect. In 2010 startte zij haar eigen bureau.

Naast het runnen van het bureau is Anja actief betrokken bij de ontwikkelingen rondom haar vak. Zo is ze sinds 2015 voorzitter van het ‘European Council of Interior Architects’ (ECIA) en heeft ze zitting in de commissie beroepservaring van bureau architectenregister.

Haar drive en onderscheidenheid binnen haar vakgebied bleef niet onopgemerkt. In 2015 werd ze door Memory magazine in de top 100 ‘best young professinals’ gezet en in hetzelfde jaar werd ze door de VIVA in de VIVA400 gezet (deze lijst schenkt aandacht aan vrouwen die onderscheidend zijn binnen hun vak). Begin 2016 mocht ze de NVTG bouwaward in ontvangst nemen.

 

Esmee Staps BA MA |  Interieurarchitect i.o./ bouwkundige

Esmee studeerde Bouwkunde Architectuur aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Na ervaring te hebben opgedaan bij onder andere INBO en Ector Hoogstad besloot ze dat zij zich graag nog meer wilde toeleggen op interieurarchitectuur waarvoor ze nu de Master ‘Interior Architecture’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af heeft gerond.

Haar kracht zit hem in het verbinden van haar technische achtergrond met het ontwerpen. Ze is zeer creatief en vindingrijk en richt zich graag op maatschappelijke ontwerp opgaven. We zien Esmee zelden zonder lach op haar gezicht en haar sociale vermogen zet ze niet alleen op kantoor in maar ook uitzonderlijk goed in de projecten en bij onze opdrachtgevers.

drs. Naomi Cheung San | Interieurarchitect

Naomi ronde haar bachelor ‘Interior Architecture’ af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (met een 10 voor haar scriptie!). Vervolgens volgde sloot zij de master Interior Architecture aan het Sandberg Instituut en de master Artistic Research, beide in Amsterdam, af. Na werkzaam te zijn geweest bij onder andere Claessens Erdmann en Space Encounters is ze bij Studio id+ terecht gekomen.

Gedurende en na haar opleiding raakte ze gefascineerd door zorgopgave. Tijdens haar afstuderen ontwierp ze een stadsbus voor mensen met de ziekte van Alzheimer en erna werkte ze enige tijd als freelance editor voor Architectenweb. Hier schreef ze een serie artikelen over zorgarchitectuur en (mede) organiseerde ze ‘Het Grote Zorgcongres’.

Naomi is een ervaren onderzoeker en uitmuntende ontwerper. De ideale combinatie voor de opgave waar we aan werken en de insteek die we hebben binnen de projecten. Ze is in staat opgave te doorgronden en van een analytische basis te voorzien welke zich vertaald in onderscheidende ontwerpen.

Ingeborg Broekhuizen BA | Interieurarchitect i.o.

Ingeborg heeft haar bachelor architectonische vormgeving afgesloten aan de Academy of Architecture in Maastricht. Daarvoor studeerde ze ruimtelijk ontwerp aan het AKV Sint Joost. Ingeborg is daarmee al een allround ontwerper, maar heeft een onstilbare honger naar nog meer verdieping in haar vak. Daarvoor volgde ze een premaster Ontwerp & techniek aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en volgt ze momenteel de Master ‘Interior Architecture’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Ingeborg is nauwgezet en gedreven en weet dit te combineren met creativiteit waardoor ze tot kloppende oplossingen komt. Ze werkt graag aan opgave binnen de zorg en heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd in het ontwerpen voor mensen met dementie.

 

ir. Okke van den Broek | architect

Na zijn studie was Okke 7 jaar werkzaam bij Benthem Crouwel Architects. Hij werkte daar onder meer aan delen van Schiphol Airport, de Rechtenfactulteit Radboud Universiteit Nijmegen en het Fletscher A2 Hotel. Vervolgens vertrok hij naar Londen waar hij een aantal jaar bij BGS Architects werkte. Terug in Nederland is hij het team van Studio id+ komen versterken.

Okke werkt graag aan complexe opgave en richt zich binnen het bureau op de meer bouwkundige en architectuur opgave. Naast een enorme bouwkundige kennis bijt hij zich graag vast in de details om alles kloppend te maken waarnaast hij ook wat projectmanagement voor zijn rekening neemt.

…… Kom jij ons team versterken? 

Herken jij jezelf in onze missie en visie? Heb je een bijzondere passie voor het ontwerpen vanuit de gebruiker? Werk je graag aan maatschappelijke opgave en wil je met je ontwerp wat bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de gebruiker? Ben je een gedreven onderzoeker met analytisch vermogen?En/ of heb je een grote affiniteit met het interieur?

Misschien ben jij dan wel degene die ons team komt versterken. Wij zijn doorlopend geïnteresseerd in profielen die bij ons bureau passen. Zowel voor (vaste) werkplekken als voor stage als werkervaringsplekken. Ben je geïnspireerd geraakt door ons verhaal en de projecten die we maken? Stuur dan je CV, portfolio en een korte toelichting naar info@studioidplus.nl.

 

Hoe we aan onze naam komen?

Studio id+ is een knipoog naar waar we onze roots hebben liggen; in Interieur+dementie. Die naam kent u wellicht nog. We noemden onszelf vaak al I+D, omdat we een bredere focus kregen dan enkel het interieur voor mensen met dementie. Met studio id+ kunnen we onze focus gelijktijdig verbreden en versterken.

id staat daarnaast ook voor identiteit en idee. De + staat voor meer dan interieur+dementie alleen. Maar ook voor meer en extra, omdat we altijd een stapje verder gaan. Maar bovenal staat de + voor samen, met elkaar en met u.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten