Belevingsgericht ontwerp in Hilversum

Studio id + maakte voor Gooiers Erf, een zorggebouw van Inovum, het interieurontwerp voor acht ‘tussenleden’. Deze tussenleden zijn verbindingsruimtes tussen de verschillende gebouwdelen, die plek boden aan lift en (vlucht)trappenhuizen, maar waar verder niks mee gedaan werd. Invulling van de tussenleden betekende een vergroting van het woonoppervlak en woongenot voor alle bewoners, zonder een daadwerkelijke uitbreiding in vierkante meters.

Meer beweegruimte
Inovum stelde het gebouw open zodat bewoners zich zelf tussen de verdiepingen kunnen bewegen, en zocht daarbij naar een invulling voor de tussenleden. Gezien hun ligging vlakbij de woonkamers, zouden zij een mooie aanvulling kunnen vormen voor het groepsverblijven in de woonkamers en het privé-gebruik van de slaapkamers. Een plek waar je heen kan gaan om even uit de reuring van de woonkamer te zijn, zonder je meteen terug te hoeven trekken in je slaapkamer. Bewoners kunnen nu ook zelfstandig naar de besloten en opgeknapte  binnentuin, enkel op de begane grond is het gebouw gesloten.

Ieder een eigen thema en functie
Studio id+ heeft vanuit de routing en oriëntatie, en ook het gebruik, alle tussenleden een eigen thema en functie gegeven. Variërend van Oudhollandse spelkamer tot bibliotheek. Aangezien de tussenleden ook als vluchtroutes dienstdoen, was er bij de indeling extra aandacht voor routing en materialisatie.

Diversiteit en herkenbaarheid
Uitgangspunt voor alle ruimtes is daarnaast het prikkelniveau, de diversiteit en herkenbaarheid. De tussenleden helpen bewoners in hun oriëntatie en ondersteunen de zintuigelijke beleving van bewoners. Studio id+ heeft  het project van A tot Z uitgevoerd en begeleid. Inclusief alle coördinatie op de uitvoering en het leveren van de accessoires.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten