Tripple office

Op het industrieterrein Kerkdorp – Acht, op de rand van Eindhoven en Best bevonden zich drie bedrijven, ieder met een eigen huisvesting. Na het vrijkomen van een kantoorpand in hetzelfde deel ontstond er de wens om gezamenlijk hier hun onderkomen van te maken. De drie bedrijven, respectievelijk een productontwikkelaar, productleverancier/ distributeur en een het installatiebedrijf van de dak veiligheidsproducten hadden ieder hun eigen functie en identiteit. Binnen deze opgave moest iedere identiteit dan ook herkenbaar blijven en moest ieder bedrijf een eigen (toegankelijke) plek krijgen.

Drie identiteiten = vier stijlen

Binnen deze opgave hebben we intensief gesproken en onderzoek gedaan naar wie de drie bedrijven waren. Wat hun kernwaardes waren en hoe zij zich onderscheiden binnen de markt. Dit is gedaan aan de hand van kernwaardes, kernwoorden, beeld en tekst. Vanuit hier is een interieurvisie ontwikkeld voor de verschillende bedrijven.

Het pand heeft echter maar 1 entree en er was de nadrukkelijke wens om niet elkaars ruimtes te hoeven gebruiken om toegang tot de eigen ruimtes te verkrijgen. Ofwel, je wilt niet binnen komen bij één van de drie bedrijven en via daar naar je eigen kantoor hoeven. Om dat te voorkomen is er een ‘neutraal’ zone gecreëerd. Deze verbindt niet alleen de ruimtes van de verschillende bedrijven, maar biedt ook ruimte aan een centrale vergaderruimte en het trappenhuis.

“Nog iedere dag lopen wij met plezier ons kantoor binnen en ontvangen we complimenten van onze opdrachtgevers.”

Anthony Waaijers – Eigenaar Amendex

Professionaliteit voor Amendex

Uitgangspunten voor de identiteit voor Amendex (het installatiebedrijf) waren: jong, ervaren,  professioneel, kwaliteit, klantgericht en transparant. Het bedrijf was duidelijk opzoek naar de volgende stap in haar bestaan. Het jonge bedrijf was snel gegroeid en was toe aan een identiteit die hier op aan sloot. Dat werd vertaald naar een zakelijk, professioneel en volwaardig interieur. Met een knipoog qua kleurgebruik naar de huisstijl. Nergens letterlijk terug te vinden, maar de verbintenis met de algehele (nieuwe) identiteit werd duidelijk voelbaar.

Jong enthousiasme voor EnSafe

Daar waar de Amendex opzoek was naar professionaliteit en ervaring in de uitstraling, mocht de identiteit van EnSafe (de distributeur) juist veel jonger en frisser zijn. Het bedrijf was ook (wederom) jong en wilde dit ook uitstralen. Wat frissere kleuren, veel wit en zilver-tonen waren hier het resultaat van. Dit werd uiteindelijk qua m2 het kleinste van de drie bedrijven.

Relatie met de praktijk voor MARQ

Productlijn MARQ; producten op het gebied van (daK)veiligheid, wilde haar showroom hier gaan opbouwen. Na een succesvolle eerste verschijning op de bouwbeurs wilde het bedrijf graag een vaste plek waar ze haar producten kon plaatsen. De koppeling met de distribiteur en de installateur was dan ook ideaal. Hoewel ook veel andere installateurs en inkopers hier goed over de vloer moesten kunnen komen (via de neutraalzone).

Binnen de identiteit is de koppeling met de industriële omgeving waar de producten geplaatst worden gemaakt. Ruwe en rauwe materialen zijn vertaald naar een afwisselend ontwerp.

Duurzaamheid

Het interieur van de drie bedrijven, met name van de installateur, was, net als de bedrijven zelf, nog erg jong. Het zou niet alleen kapitaalvernietiging zijn om alles weg te gooien en nieuw aan te schaffen. Ook vanuit het maatschappelijk ondernemen en de duurzaamheidsvisie van de bedrijven zou dit niet passend zijn. Duurzaamheid, met name het nadenken over de footprint van het bedrijf was dan ook uitgangspunt en kernwaarde bij deze opgave.

Vanuit hier is dan ook eerst een inventarisatie gemaakt van welke onderdelen uit het interieur hergebruikt konden worden. Naast divers maatwerk meubilair betrof dat ook verlichting, glazen scheidingselementen en deuren, losse inrichting en zelfs wanden. Daarnaast werden ook elementen van de bouwbeursstand hergebruikt. Een deel van de podia is bijvoorbeeld terug te vinden in de showcases van de showrroom.

Pas hierna zijn we gaan ontwerpen. De ontwikkelde identiteiten en de bestaande elementen werden samen vervlochten tot een nieuw interieurplan.

Passie voor materialen

Na het vaststellen van de identiteiten en het ontwikkelen van het interieurontwerp ontstaat gelijktijdig ook een beeld voor de materialisatie hiervan. Gedurende het ontwerp verzamelen zich dan ook steeds meer materialen op de werkplank van het project. Type vloerafwerking, opties voor wandbekleding, keuzes voor plafond en verlichting en ga zo maar door. Waarbij we een uitdagende opgave voor de vloeren ontwikkelde. Paars-tonen in een vloerafwerking zijn namelijk niet veelvoorkomend. Blauw en grijstonen zijn er in overvloed, maar paars in een vloerafwerking is niet veel voorkomend en komt dus weinig voor. Tijd dus voor creatievere opties. Na een zoektocht bij verschillende productleveranciers kwamen we uit bij een Amerikaans tapijt waar wel een diep, aubergine kleur te vinden was. Het interessante aan dit tapijt is dat het uit stroken bestaat die met elkaar overgangen kunnen vormen. Overgangen tussen verschillende kleurtonen. Naast een aubergine toon waren er ook grijs en taupe kleuren. Vele studies hebben bijgedragen aan het eindresultaat; 1 groot tapijt met kleurovergangen door de gehele ruimte. Volledig afgestemd en getoetst op de plaatsing van het meubilair (geen lichte kleuren onder je bureau, waar je steeds je voeten neer zet bijvoorbeeld) en de ruimte (afstemming op wanden bijvoorbeeld).

Ook in de showroom is onze passie voor materialen goed terug te zien. We kozen voor een grafisch banensysteem die verwijst naar de materialen die in de praktijk, bij het plaatsen van producten, het meest voor komen; bitume, groendaken, rvs, baksteen, hout en beton. De producten kunnen zo ook geordend worden. Vele studies naar type vloer en wandafwerking hebben geleid naar het resultaat.

"Studio id+ heeft aangetoond dat bestaande elementen naadloos kunnen versmelten met nieuwe interieuronderdelen."

Anthony Waaijers – Eigenaar Amendex
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten