Werkwijze

Wij vinden het belangrijk dat…

we bijdragen aan een prettige en gezonde omgeving. Onze ontwerpen zijn meer dan alleen ‘mooi’. Wij zien gebouwen niet als ‘jasje’ om in te wonen, zorgen of werken, maar zijn een intergraal onderdeel hiervan. Met onze ontwerpen willen we bijdragen aan lagere zorglast, hoger welbevinden, minder agitatie, hogere prestaties, minder verzuim, sneller herstel, & zelfs minder medicatie gebruik. Dit doen we door de volgende vijf waardes centraal te zetten.

Wij werken volgens 5 principes:

01. we zetten de mens centraal

De fascinatie voor de mens in de gebouwde omgeving en de invloed van het interieur op het welzijn van de mens hebben ertoe geleid dat wij bij ontwerpopgaven de mens, de gebruiker, centraal stellen. Hoe komt iemand het gebouw binnen? Is de routing passend bij de functie van het gebouw? Is ontmoeting belangrijk of juist een rustige wachtruimte? Allemaal vragen die van invloed zijn op de ervaring en het effect van de omgeving.

02. we ontwerpen van binnenuit

Vanuit het belang van de beleving van de gebruiker ontwerpen wij ‘van binnenuit’. Daarmee bedoelen wij de benadering van de ontwerpopgave vanuit de beleving van de gebruiker zoals deze zich door het gebouw beweegt. Daarbij werken we ‘van klein naar groot’. Hoe ligt een patiënt in een ziekenhuisbed? Wat is het uitzicht, de inrichting? En hoe loop je vervolgens de gang op en bepaal je de route? Vanuit de kleinste korrel, in het genoemde voorbeeld het bed, wordt het gehele ontwerp opgebouwd. Waarbij een integrale benadering als een rode draad het gehele gebouw verbindt.

03. onderzoek & kennis is ons fundament

Vanuit onze onderzoekende houding wordt gestart met een grondige analyse van de opgave. Gebouw, locatie en programma van eisen worden ontrafeld en onderzocht. Deze analyse biedt informatie en inspiratie voor het te ontwikkelen interieurconcept. Zowel een onderzoekende benadering van het ontwerp, als een ontwerpende blik bij onderzoek zijn verweven in al onze activiteiten. Door het initiëren van en deelnemen aan onderzoek houden wij onze kennis bij de tijd en tegelijkertijd biedt het een gegronde motivatie bij het maken van ontwerpkeuzen gedurende het ontwerpproces.

04. We werken integraal

Door onze dubbele achtergrond van zowel interieurarchitectuur als architectuur zetten wij de techniek van het gebouw, zoals installaties, constructie en bouwfysica in voor het maximale resultaat van het interieurontwerp. Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat om de kwaliteiten van de bestaand bouwtechniek en het gebouwcasco in te zetten voor een maximaal rendement van het interieurontwerp. Ook stelt het ons in staat om met uitvoerende partijen te overleggen over bijvoorbeeld alternatieve oplossingen en/of het integreren van techniek en gebouw.

Tevens gaan wij binnen deze complexiteit van gebouwelementen op zoek naar de conceptuele ‘rode draad’ die het totale gebouwinterieur verbindt en daarmee de optelsom van de losse elementen overstijgt.

05. we werken samen

Om bij ieder opgave het gebouw en het interieur zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de visie en wensen van de opdrachtgever en gebruiker, is een nauwe samenwerking belangrijk. Elkaar inspireren en motiveren, maar ook kennis uitwisselen en communiceren, zijn onontbeerlijk voor een goed ontwerp.

Wij werken op diverse plekken aan mooie projecten

Wij werken aan uiteenlopende projecten in heel Nederland en zelfs net even daar buiten. Vanuit Utrecht kunnen we net zo makkelijk de randstad als het oosten van het land bereiken, maar ook de noordelijke en zuidelijke provincies weten ons te vinden.

“In de mensen van studio id+ hebben wij deskundige professionals gevonden die met ons met kennis van zaken begeleiden in de realisatie van de woonomgeving.”

Fred Busschers | regiomanager, Quarijn

Onze opdrachtgevers

We werken voor diverse opdrachtgevers. Van zorgorganisaties tot ontwikkelaars en investeerders.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten