Het Grand Café
Het Grand Café

De Brink van Park Boswijk

Hospitality midden in het bos
Zicht op uitgifte Grand Café
Zicht op uitgifte Grand Café
"Studio id+ ontwerpt aan de hand van degelijk onderbouwde keuzes."
Bert van der Laan | Voorzitter VVE Park Boswijk

De Brink van Park Boswijk

Hospitality midden in het bos
Park Boswijk is een seniorenresidentie midden in de bossen van Doorn. Een unieke locatie om te wonen, binnen een uniek concept. Het is een van de weinige plekken waar je kunt wonen en gelijktijdig verbonden bent aan een groot aantal faciliteiten. Waaronder een restaurant, winkel, centrale receptie, maar ook een fitnessruimte, bibliotheek, muziekruimte, koersbalbaan, kapper en pedicure. Al deze voorzieningen zijn geclusterd in de Brink. Dit centrale hart was dringend aan vernieuwing toe. Studio id+ ontwierp het interieur en architect Van Egmond de buitenschil daaromheen.
programma
Hospitality
opdrachtgever
VVE Park Boswijk
schaal
2.000 m2
locatie
Doorn
periode
2016 - 2021
samenwerking
Van Baaren, Kalkhoven elektrotechniek, Sateliet
fotografie
Stijn Poelstra
De entree van Park Boswijk
De entree van Park Boswijk
Welkom bij Park Boswijk
Zicht op de centrale doorloop
Zicht op de centrale doorloop
Een gastvrije ontvangst
Bij binnenkomst kan men niet om de receptie heen. Deze is geplaatst in het centrale middenmeubel, waarin ook de keuken, uitgifte en kassa van de winkel een plek hebben gevonden. Zowel linksom als rechtsom zijn de aangrenzende appartementenblokken bereikbaar. Maar via dezelfde route kom je ook in het Grand Café en restaurant terecht.
Receptie bij binnenkomst
Receptie bij binnenkomst
Een gastvrije ontvangst
Detail materialisatie
Detail materialisatie
Overzicht van het Grand Café
Overzicht van het Grand Café
Grand Café
Een van de hoofdruimtes van het centrale hart is het Grand Café. Een bistro-achtige setting, waar op verschillende momenten van de dag iets te doen of te verkrijgen is. De sfeer is hier warm en geborgen. Kenmerkend is het verlichtingsplan, met het dak van de messing-kleurige armaturen die de lijn van de oudbouw oppakken.
 
Zicht restaurant en tuin
Zicht restaurant en tuin
Grandeur
Het restaurant heeft een eigen uitstraling gekregen met een grote grandeur. Met name door de extra plafondhoogte, die benadrukt is door de ringvormige armaturen. In het lichtplan is gezocht naar wisselende formaten en hoogtes, waarmee het een eigen kunstwerk is geworden.

Eenheid binnen het meubilair is gezocht in materialisatie en stoffering, en afscheiding door de (mobiele) kastelementen.
Detail van de uitgifte en tegeltjeswand
Detail van de uitgifte en tegeltjeswand
Precisiewerkje
Een ontwerp valt en staat met de aandacht voor details. Zo niet alleen op de hoek van deze uitgifte, waar veel aandacht naar het hoekdetail is uitgegaan, maar ook in het ontwerp van het tegeltjespatroon op de achterwand. Het patroon refereert aan de kleuren in het bos en een bladerpatroon van de kronen van bomen. De basis verkleurt van licht naar donker en de bladeren wisselen hier in mee. Zo krijgt iedere aangrenzende ruimte een andere basis, waar in de totale materialisatie en het kleurpalet op is voortgeborduurd.
Zicht op de oudbouw en het middenmeubel
Zicht op de oudbouw en het middenmeubel
Oud en nieuw
Deels bevindt het plan zich onder de oudbouw van de galerijwoningen. Met de lage hoogtes was het flink puzzelen met effectief gebruik en indelingen. Maar deze lijn van de oudbouw is wel behouden, ook in de nieuwbouw. Terug te vinden in subtiele details. Zoals de bijvoorbeeld in de bovenste rand van de lattenwand en de armaturen van het Grand Café.