Mooi wonen boven de Passage

Boven De Pasaage in Den Haag – het oudste, monumentale winkelcentrum in ons land – liggen een aantal woningen. a.s.r. real estate wil deze renoveren voor de verhuur en vroeg Studio id+ een interieurontwerp te maken.
In het oudste winkelcentrum van ons land startte a.s.r. real estate met een pilot om vier woningen te renoveren en bewoonbaar te maken. Een uitdagende opgave, niet alleen qua ontwerp, maar ook in de totale businesscase.

Studio id+ ontwikkelde een woonconcept zonder gangen en met de flexibiliteit om zelf ruimtes wel of niet af te sluiten. Een loftachtige ruimte met grote allure. Waarbij door de inzet van maatwerk iedere centimeter optimaal is benut.

Het totale project zal bestaan uit twaalf woningen, waarvan nu de eerste vier in uitvoering zijn. Drie identieke appartementen en een kleiner appartement op de kop.
Gezien de zeer geringe oppervlaktes is gekozen voor een loft-model opzet van de plattegrond, waarbij in de grotere appartementen wel de keuze is ruimtes van elkaar te scheiden. Diverse maatwerk elementen als een bedombouw, scheidingselementen en kasten maken dat alle ruimte optimaal benut wordt, zonder de ruimtelijkheid te verliezen. Met het ensuite element in de grotere appartementen wordt tevens gehoor gegeven aan de wens en eis om het monumentale karakter van het gebouw in ere te herstellen.

Bekijk project:
Kastanjehoftoren