jul 24

Wij gaan met vakantie!

Van 26 juli t/m 9 augustus is het kantoor van Studio id+ gesloten. Wij gaan dan vakantie houden, om vanaf 12 augustus weer opgeladen voor jullie aan de slag te kunnen!
jun 24

Het Zonnehuis

Aan de rand van Doorn ligt een prachtige nieuwe QuaRijn locatie met drie landhuizen voor mensen met diverse zorgbehoeftes. QuaRijn vroeg Studio id+ tijdens de uitvoering van een van de huizen om een ontwerp te maken voor het interieur.
jun 24

SHHA Summit Brussel

Al sinds de oprichting van de Senior Housing & Healthcare Association is Studio id+ lid van deze pan-Europese organisatie. Tijdens de Summit in Brussel op 18 juni deelde Anja Dirks het podium met Sébastien Berden, Erik Van Den Boom, Tom Sheridan en Gary Burton en sprak over "Optimizing Operations: Best Practices in Retrofitting and Design." Het was een inspirerende dag!
apr 24

Dementievriendelijke buitenruimte

De gemeente Wijk bij Duurstede is een van de snelst vergrijzende gemeentes van ons land en het aantal mensen met dementie, ook thuiswonend, neemt snel toe. Als pilot om ook bewoners van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis toegang tot de wijk te geven, kreeg Studio id+ de vraag hoe we deze mensen in wijk houvast kunnen geven.
apr 24

Congres EVB+

Het Kennisplatform EVB+* organiseert jaarlijks een symposium voor iedereen die professioneel en/of persoonlijk betrokken is bij mensen met een Ernstige Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Dit jaar was het thema 'De mens blijven zien'. Ook Studio id+ was erbij.
apr 24

Shortlisted Open Oproep Atelier Rijksbouwmeester

In februari riep het College van Rijksadviseurs (CRa) ontwerpers en zorgprofessionals op om deel te nemen aan de Woonzorgchallenge, een nieuw instrument voor woningcorporaties om woonzorglocaties zowel ruimtelijk als sociaal te ontwikkelen. Wij zijn super trots dat we met team Livable als een van de vijf teams geselecteerd zijn voor de tweede ronde!
mar 24

Onderzoek duurzaamheid

Studio id+ heeft veel opdrachtgevers binnen de zorg- en onderwijssector. Zij zijn hard bezig verschillende ambities op het gebied van duurzaamheid waar te maken. De Green Deal Duurzame Zorg* is hier vanuit de overheid ook een aanjager voor.
mar 23

Nieuw Instagram account

In ons jublieumjaar staan er tal van bijzondere activiteiten op de planning. Een daarvan is de vernieuwing van onze social media. Om te beginnen met ons Instagram account!

Kom meer te weten over de verhalen achter onze ontwerpen, de mensen die ze maken, en die ze gebruiken. Met een uniek in huis gemaakt ontwerp, nemen we jullie graag mee in de persoonlijke wereld achter onze projecten. Volg je ons ook?
mar 23

Expositie Haagse Passage

La grande Dame van Den Haag weet de stad en de mensen opnieuw te verbinden.
De Passage is in 1885 ontworpen als winkels met woningen. Een plek om te winkelen en flaneren. Waar hele gezinslevens zich afspeelden, net als in een hofje.

Na langdurige leegstand blaast ‘Passage Residence’ de oudste overdekte winkelpassage van Nederland weer nieuw leven in. De eerste vier nieuwe huurwoningen, naar ontwerp van Studio id+ worden in 2023 opgeleverd. Hier kun je met allure wonen!

In de Passage hangt nu een expositie, waarin ook ons ontwerp wordt toegelicht. Loop je een keertje langs? Of bekijk het project op onze website, of op de site www.residencedepassage.nl voor meer informatie.
 
jan 23

Bureau-excursie naar Antwerpen

Van 23 tot en met 25 januari reisde Studio id+ met het hele bureau af naar Antwerpen.
Om daar samen op 25 januari, de exacte dag van ons jubileum, ons 12,5 jarig bestaan te vieren.

Inspiratie en teambuilding
Uiteraard hebben we nog veel meer gedaan. Zo hebben we onder meer het havengebouw en een aantal retailinterieurs bekeken en een architectuurwandeling rondom het eilandje gemaakt. En natuurlijk stonden ook het MAS en het nieuwe Museum voor de Schone Kunsten op ons programma. Daarnaast was er ook genoeg ruimte voor teambuilding en ontspanning. Opgeladen en vol inspiratie kwamen we terug. Een mooie start van ons jubileumjaar!
jan 23

Studio id+ 12,5 jaar!

Op 25 januari 2023 bestaat Studio id+ 12,5 jaar! Waar ons vorige jubileum middenin een van de corona jaren viel en veel ontmoeting niet mogelijk was, lijkt dat dit jaar anders te kunnen. Daarom zetten we heel 2023 graag in het teken van ons 12,5 jarig bestaan.

We trappen af met deze nieuwe website, die we met veel plezier en in samenwerking met Maurits de Bruijn hebben gerealiseerd. We kijken ernaar uit de site de komende tijd aan te vullen met meer projecten, achtergronden, nieuws en zo meer, en jullie te blijven verrassen.

Ook ligt er een nieuw portfolioboek bij de drukker en staan er nog een aantal andere feestelijke activiteiten op de planning. Daarover later meer!
jan 23

1e fase Lucent College opgeleverd

Het Lucent College in Hilversum vroeg Studio id+ om een interieurontwerp te maken voor de centrale aula en leerpleinen. De school miste hun eigen gezicht en identiteit in het relatief nieuwe gebouw.

Samen met de leerlingen ontwikkelden wij deze identiteit en vertaalden deze naar een ontwerp. Slimme ontwerpingrepen vullen het bestaande gebouw aan en de losse inrichting complimenteert het maatwerk.

Hoewel er nog verschillende onderdelen in ontwerp of uitvoering zijn, hebben we het project wel alvast voor jullie op de foto gezet.
oct 22

Nieuwe opgaven voor Ipse de Bruggen

Sinds vorig jaar mogen we voor zorgorganisatie Ipse de Bruggen aan twee hele mooie opgaven werken. En daar zijn we heel trots op!

Beide opgaven zijn te koppelen aan een onderzoek dat Ipse de Bruggen uitvoert naar de impact van de fysieke leefomgeving op gebruikers, en dus ook hun cliënten. Waar we bij een van de twee opgaven werken aan de kamer van één client, werken we in de andere opgave aan de vernieuwing van de woonkamer van een woongroep. 

Beide opgaven sluiten naadloos aan bij onze visie op de impact van de fysieke omgeving op (eind)gebruikers. Een van de twee opgaven zal straks getoetst en verder onderzocht gaan worden. 
sep 22

De Linde officieel geopend

Woonzorggebouw De Linde is een woonlocatie voor mensen met dementie, aan de rand van het dorp Achterberg. Hoewel het gebouw al in 2020 grotendeels opgeleverd is en in gebruik genomen werd, is het pas afgelopen jaar helemaal afgerond. En kon het dan ook officieel worden geopend.

De Linde is een woonzorggebouw 3.0. De 24 kamers liggen allemaal gelijkvloers, zijn ruim opgezet, zijn voorzien van veel gemeenschappelijk leefruimte en altijd verbonden met buiten.

In 2020 hadden we we dan ook grootse plannen om samen met onze opdrachtgever QuaRijn rondleidingen in dit bijzondere gebouw te geven en de vernieuwende inzichten te delen. Maar door Corona voelde aandacht voor dit project lange tijd als ongepast.

Nu willen we deze parel alsnog in de spotlights zetten die het verdient. Benieuwd naar het hele verhaal achter dit project? Bekijk het project hier.

Foto: Wouter van der Sar
aug 22

Mooi wonen boven de Passage

In het oudste winkelcentrum van ons land startte a.s.r. real estate met een pilot om vier woningen te renoveren en bewoonbaar te maken. Een uitdagende opgave, niet alleen qua ontwerp, maar ook in de totale businesscase.

Studio id+ ontwikkelde een woonconcept zonder gangen en met de flexibiliteit om zelf ruimtes wel of niet af te sluiten. Een loftachtige ruimte met grote allure. Waarbij door de inzet van maatwerk iedere centimeter optimaal is benut.

Het totale project zal bestaan uit twaalf woningen, waarvan nu de eerste vier in uitvoering zijn. Drie identieke appartementen en een kleiner appartement op de kop.